Begin jaren 70 van de vorige eeuw,  richtten  Alois en Gis Overlaet een socio-culturele vereniging op : Trefpunt.

In 1976 is hieruit Kreatief ontstaan als antwoord op de groeiende vraag naar activiteiten voor de thuiswerkende vrouwen uit Heide en omstreken. Door de uitbreiding van de haven kwamen veel gezinnen in deze regio wonen, de kinderen gingen hier naar school en men ging op zoek naar sociale contacten,  liefst nog in combinatie met een leuke hobby.

Er werden tal van creatieve activiteiten georganiseerd zoals bloemschikken, tekenen, macramé, koken, zingen en zoveel meer. Er werden voordrachten en toneelvoorstellingen gehouden. Ook werden er  natuurwandelingen  georganiseerd  en museumbezoeken.

Kreatief groeide uit tot een volwaardig volwassenenatelier.

Wij zijn pluralistisch, staan open voor iedereen, ongeacht zijn  filosofische of politieke levensbeschouwing, zowel mannen als vrouwen zijn welkom.

Het belangrijkste aspect van onze werking is nog steeds het bevorderen van het sociaal contact dat voor iedereen verruimend en verrijkend werkt.

Anno 2016, na 40 jaar, zijn we nog altijd actief in Kalmthout.

Momenteel bieden we volgende cursussen aan: bloemschikken,  vrij atelier aquarel, turnen en zang.

Deze gaan door in OKA en Gitok  (parketzaal).

Wij werken op een ontspannende manier,   zowel voor beginners als voor gevorderden  en de begeleiding gebeurt door ervaren lesgevers.

Iedereen is van harte welkom om vrijblijvend de sfeer en de werking van Kreatief te komen opsnuiven tijdens een proefles en zich bij één van onze groepen enthousiaste creatievelingen aan te sluiten.

 

Gebouwd met Drupal